La erupció dental és un moviment de la dent en desenvolupament des de l’interior de l’os cap a la boca. Durant l’evolució del nen fins a la seva etapa adulta, l’erupció dental es divideix en 3 etapes:

erupcio-dental

-L’ETAPA DE DENTICIÓ TEMPORAL: Aquesta és l’etapa en què erupcionen les primeres dents que tindrà el nen, també conegudes com dents de llet.

Aquestes comencen a erupcionar als 6 mesos amb els incisius centrals inferiors i finalitza als 2, 5-3 anys amb els segons molars amb un total de 20 dents. Aquesta dentició temporal és molt important per les seves funcions masticatòries, de manteniment de l’espai en la arcada dental, per un bon desenvolupament fonètic, i inclús pera l’estètica del nen. Per això, una de les recomenacions que ens dóna la Societat Espanyola d’Odontopediatria (SEOP), és que el nen ha de visitar l’odontòleg per primera vegada a l’any o en els primers 6 mesos de vida, coincidint amb l’erupció de la primera dent. Demanar visita a Ethos Kids

erupcio-dental-mixta

-L’ETAPA DE DENTICIÓ MIXTA: Aquesta és una etapa de canvis, de transició, en què comencen a caure dents temporals i erupcionen les permanents. És molt important ensenyar als pares la normalitat de que als nens se’ls moguin les dents i la seqüència en què aniran caient. S’ha de començar a conscienciar als nens de la importància que tindran les dents noves que han d’erupcionar i proporcionar les estratègies dentals per una bona salut bucal.

-L’ETAPA DE DENTICIÓ PERMANENT: Aquesta és la última etapa en què erupcionen les dents definitives, les dents que tindrà el nen fins que sigui gran. En aquesta etapa comença amb la erupció del 1r molar definitiu als 6 anys i finalitza amb els tercers molars als 18-25 anys, amb un total de 32 dents en la dentició permanent.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *